Zanimljiva rasprava na televiziji o Kenanu Magodi: Evo šta su gosti kazali

1
Radiosarajevo.ba
Zanimljiva rasprava na televiziji o Kenanu Magodi: Evo šta su gosti kazali
Foto: Printscreen / Gosti emisije Polis

Gosti emisije Polis na Televiziji Sarajevo bili su Elza Gaković (SBiH), Irfan Čengić (SDP BiH), Vibor Handžić (Naša stranka) i Elvedin Okerić (NiP), a posebnu pažnju privukla je izjava zastupnika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Aktivistkinje i članice SDP-a su u četvrtak, 9. marta, održale mirne proteste ispred centrale ove stranke kako bi izrazile nezadovoljstvo nakon najave da je Kenan Magoda predložen kao ministar za sport i kulturu u Vladi Kantona Sarajevo.

Povodom ovog protesta tokom emisije Polis Čengića su upitali da li je sporan izbor Kenana Magode u Vladi KS.

Novotel neodoljive pogodnosti za prepaid korisnike!

Novotel neodoljive pogodnosti za prepaid korisnike!

"Trebamo gledati tri aspekta. Ja zaista vjerujem da će on biti odličan ministar, jer sam prezadovoljan time kako je radio svoj posao u Turističkoj zajednici" kazao je Čengić.

Uz to, nadovezao se na optužbe za nasilje u porodici i kazao je da se one pojavljuju već duže vrijeme, a nakon što je on imenovan za direktora Turističke zajednice.

"Ja sam ga tada nazvao i pitao da mi kaže što ima o tim optužbama. Što se mene lično tiče, ja nemam razloga da vjerujem ni Kenanu Magodi, a ni Dinki Hasičić, njegovoj bivšoj supruzi, jer nemam razloga da vjerujem nijednoj strani priče" pojasnio je zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo te je dodao da vjeruje samo u ono što je Tužilaštvo izdalo.

SDP dao podršku Kenanu Magodi: "Stojimo iza prijedloga, on je dao veliki doprinos za Sarajevo"

SDP dao podršku Kenanu Magodi: "Stojimo iza prijedloga, on je dao veliki doprinos za Sarajevo"

U zaključku Čengić je podsjetio da je Tužilaštvo izdalo obustavu postupka zbog nedostatka dokaza.

"Danas su objavili i to da navedena gospođa nije htjela svjedočiti", odlučno je zaključio Irfan Čengić.

Sa riječima zastpnika SDP-a složila se i jedina gošća Elza Gaković, koja je rekla da bi presuda bila drugačija da je bilo utemeljenja. 

"Kao žena i kao majka tri djevojčice borim se za prava žena i saglasna sam da niko ne smije ugoržavati život žena i djece. Poruke sa svih okupljanja su sasvim opravdane", dodala je Gaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije