Zalihić nakon odgođene sjednice: Nepotrebna prepucavanja krenula iz Sarajeva

5
Radiosarajevo.ba
Zalihić nakon odgođene sjednice: Nepotrebna prepucavanja krenula iz Sarajeva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / BH blok

Arman Zalihić, predstavnik SDP-a u Mostaru komentarisao je za N1 odgodu sjednice Gradskog vijeća u Mostaru.

Napomenuo je da je Irma Baralija smatrala da su potrebne konstultacije od nekoliko dana, te je dogovor da sjednica bude održana u ponedjeljak.

"HDZ je protiv prijedloga, ali pustio bih idućih nekoliko dana da stavimo sve na papir. Ako HDZ bude protiv, mi nemamo obaveza“, rekao je Zalihić.

Govorio je i o svojoj iznenadonoj kandidaturi za mjesto gradonačelnika.

"Imali smo nepotrebna prepucavanja koja su krenula u Sarajevu. Ono što ja dogovorim s drugim političkim strankama, ispoštovat ću, tako i stav Bh. bloka", poručio je Zalihić.

Nada se da će na sljedećoj sjednici, napokon, biti izabran gradonačelnik.

"Treba sjesti i vidjeti ko ima većinu, mora postojati politička volja. Ovo je prvi put da građanska opcija ulazi u vlast kao neka kontrola i nada da će se nešto promijeniti. Nadam se na idućoj sjednici doći drugi, treći krug i da ćemo izabrati gradonačelnika. Mi nikada nismo bili sporni. Ja sam tražio pet dana da pripremim govor nakon kandidature. Zadnji put su godinu i po birali gradonačelnika“, zaključio je Zalihić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije