Žalba potpisana, počinje borba za 'Ploče'

Radiosarajevo.ba
Žalba potpisana, počinje borba za 'Ploče'

Još je neizvjesno hoće li Federacija uspjeti vratiti vlasništvo nad Terminalima u Pločama vrijednim 150 miliona eura. Četvrtog novembra ističe rok za žalbu na odluku da se zemljište na kojem su naftni terminali u Hrvatskoj proglasi pomorskim dobrom. Žalba Federalnog pravobranilaštva je potpisana, ali to još ne znači da je problem vlasništva riješen.

Ostaje još niz problema u kompaniji. Sud još nije odobrio registraciju sadašnjeg v. d. direktora Ibrahima Bećirbegovića za generalnog direktora Terminala Federacije, pa uprava iz Sarajeva ne može ni ući u pločanske terminale.

Predsjednik Nadzornog odbora Terminala FBiH Dževad Paradžik, kako kaže - sukladno odluci Federalne vlade o neistupanju u medijima, nije želio pred kameru FTV-a. Direktivu da ne smiju govoriti detalje o tome što je urađeno na provjeri stanja u Terminalima Ploče ima i novoformirana Komisija Federalnog parlamenta. Prikupili su dokumentaciju o stanju u ovoj kompaniji. Razloga za zabrinutost, navode, ima.

Ostalo je još šest dana da se barem pokuša spasiti pravo vlasništva nad Terminalima u Pločama. Federalno pravobranilaštvo pripremilo je žalbu, potvrđeno je FTV-u.

Da je Josip Tomić i dalje osoba koja jedina upravlja Terminalima dokazuje i zapisnik sačinjen prije tri dana, koji svjedoči da Uprava Naftnih terminala nema pristupa Teminalima u Pločama. Naime, upravi iz Sarajeva, koja je vlasnik Terminala Ploče, nije dopuštena provjera količine i kvaliteta uskladištenih naftnih prerađevina bez Tomićeva odobrenja. Tomić je spriječio i provedbu inventure.

rtvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije