Zajedno za ljepši grad: Uspješno realizirana eko akcija na obali Neretve

Radiosarajevo.ba
Zajedno za ljepši grad: Uspješno realizirana eko akcija na obali Neretve
Foto:Neretva.ba / Akciji se odazvao veliki broj ljudi
Akcija čišćenja obale Neretve na inicijativu Ronilačkog kluba „Neretva“ jučer je uspješno realizirana.

Kako se navodi u saopćenju ovog kluba eko akciji pridružio se veliki broj aktivista i ljubitelja prirode.

Uspjeli smo i ove godine! Zahvaljujući timovima ronilaca, alpinista, te velikom broju naših gostiju i ove godine smo iz korita i sa obala Neretve i Radobolje izvadili veliku količinu otpada. Podijeljeni u grupe čistili smo obalu i korito Neretve od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić. Također, čistili smo stari grad i Stari most, te plato ispod Starog mosta, kao i ušće Radobolje u Neretvu. Želimo se još jednom zahvaliti svim učesnicima i sponzorima na još jednoj uspješno provedenoj eko akciji, ali i svim medijima koji su ovih dana pratili sva dešavanja vezana za eko akciju i izvještavali o njoj. Zajedno za ljepši Grad“, navodi se.

U akciji čišćenja, koja je završena druženjem u prostorijama Kluba, ručkom i podjelom zahvalnica, učestvovali su: OI “Stari grad”, Kajakaški klub “Neretva – Brodari”, ASPK “Neretva”, Vijeće mladih Grada Mostara, Mostar X Adventures, Udruženje CROA Sarajevo, UG “Moj grad”, Vatrogasci Čapljina, PIRK “Ardea” Čapljina, Sportsko-ekološka udruga Hercegovine, Leut, UG “Stari grad”, UG “Sinovi mahale”, Klub skakača “Mostari, ISS Mostar, te brojni građani koji su se odazvali na poziv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije