Čović i Vučić: Naše prijateljstvo najbolji primjer za saradnju u regionu

Radiosarajevo.ba
Čović i Vučić: Naše prijateljstvo najbolji primjer za saradnju u regionu
FOTO: AA / Čović i Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Čović je istaknuo kako vjeruje da će se unaprijediti saradanjda između BiH i Srbije, budućida je ova država ovogodišnji partner Mostarskom sajmu.

"Veliko hvala iskrenom prijatelju i dobrom domaćinu Čoviću, hrvatskom članu predsjedništva. Ja sam uvijek radostan kada sam u Mostaru. Dobro mi je da sam u Msotaru i važno je da pokažemo koliki značaj za nas ima Mostau u smislu aaradnje i budućnosti", kazao je Vučić.

Napomenuo je da Srbija i BiH danas imaju trgovinsku rzamjenu od 1,6 milijardi koja je u posljednjih 10 godian udvostručena. Dodao je da je saradnja u ovoj godini povećana za 12,9 posto.

"Mostarski sajam je najbolji primjer za gradnju saradnje. Ovdje je prisutno preko 60 srpskih kompanijad a se predstave o čemu govori koliko im je značajna BiH. Nas dvojica kao djelimčni predstavnici hrvatskog i srpskog naroda govorimo koliko je važno da prevaziđu stvari iz prošlsoti i da gledamo u budućnost. Mislim da smo pokazali koliko nam je stalo do toga. Želim da pozovem sve Mostarce i Hercegovce da dođu u Beograd, da pokažemo da se bolje razumijemo", kazao je on.

Dodao je da Srbija sa BiH u miru i dobroim odnosima želi zajednički graditi ekonomiju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije