Zagađenje: Opet pomor ribe u rijeci Spreči!

Radiosarajevo.ba
Zagađenje: Opet pomor ribe u rijeci Spreči!
Foto: Bistrobih.ba / Fotografije su napravljene 11 kilometara od ušća riječice Gribaje

Slike koje vidite su napravljene jučer i činjenica da su ribe na obali govori da je pomor bio prije najmanje dva dana, navodi se na portalu Bistrobih.ba.

“Na vodu je izlazio vodoprivredni inspektor i krim inspektor, a tužiteljica je naložila istragu.
Nezvanične informacije su da je uzrok pomoru ispuštanje otpadne vode iz neke farme.
Fotografije su napravljene 11 kilometara od ušća riječice Gribaje, ispod ‘Vojnog mosta’ na putu koji vodi od bivšeg vojnog poligona prema Dubravama”, pojašnjeno je.

Dodaje se da činjenica da u tih jedanaest kilometara toka nema ribice, a vjerovatno i nizvodno govori o razmjeru ovog zagađenja.

“Po informacijama koje imamo, rijeka već duže vrijeme ima tamniju boju vode što je očito duži period trovanja koji je eskalirao u proteklih par dana. Ova voda ulazi u jezero Modrac i onda se ista, nakon tehnološkog procesa pročišćavanja, koristi u domaćinstvima. Da li je ova činjenica dovoljna da se upozore građani i učini nešto na sankcionisanju zagađivača koji rješavajući svoje probleme truju građane?”, naglašeno je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije