Zabranjeno pušenje odgodilo koncert u Gradačcu: 'Niste sami u boli'

0
Radiosarajevo.ba
Zabranjeno pušenje odgodilo koncert u Gradačcu: 'Niste sami u boli'
Foto: X.com / Odgođen koncert Zabranjenog Pušenja u Gradačcu

Bend Zabranjeno pušenje trebalo je održati koncert u Gradačcu, ali ga je zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo u ovom gradu u petak, 11. augusta. 

Kako je bend objavio na X.com, koncert je odgođen do decembra ove godine. 

"Zbog nemilih događaja koji su uzrokovali neizmjernu tugu i gubitke ljudskih života, bend Zabranjeno pušenje i organizatori odgađaju nastup do decembra 2023.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Zabranjeno pušenje izražava duboku žalost porodicama preminulih i povrijeđenih. Niste sami u boli", saopštio je bend.  

Podsjećamo, u Gradačcu danas, 14. augusta, bit će klanjana dženaza ubijenoj Nizami Hećimović. Ukop će se obaviti na mezarju kod džamije u Mionici-Krćevina. Iza ubijene Nizame ostali su kćerkica, roditelji i sestra

Širom BiH, povodom ove tragedije, održat će se protestne šetnje. Građani Gradačca, Sarajeva, Mostara, Tuzle, Zenice izaći će na ulice i održati protestna šetnja povodom trostrukog ubistva koje se dogodilo u petak, 11. augusta u Gradačnici.

Okupljanja će se održati kao podrška svim žrtvama nasilja u BiH. Vrijeme je da kažemo: "Stop nasilju i stop femicidu u ovoj državi", navodi se u najavi mirnog okupljanja na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije