Zabranjeno informiranje javnosti o oružju: Moguća meta bio Vučićev brat

Fena
Zabranjeno informiranje javnosti o oružju: Moguća meta bio Vučićev brat
Nakon što je u subotu region potresla informacija da je u blizini kuće srbijanskog premijera Aleksandra Vučića pronađeno oružje, sam Vučić je danas zabranio javno očitovanje u vezi sa ovim slučajem.

On je jednim nalogom kazao da se niko od državnih organa zaduženih za njegovu sigurnost, uključujući policiju, civilne i vojne obavještajne agencije, do okončanja istrage o nedavnim incidentima u naselju Jajinci i u Novom Beogradu, ne smije očitovati informacijama u ovom slučaju.

Podsjećamo, na ove dvije lokacije pronađena je veća količina oružja, a mediji su spekulirali da je upravo tim oružjem spreman atentat na srbijanskog premijera.

Radio-televizija Srbije objavila je kako je "neuobičajeno" da se Vučić danas nije pojavio na svom radnom mjestu i otkazao je sve službene sastanke. To je potvrđeno RTS-u u Vučićevu uredu, ali nisu mogli navesti razloge njegove odsutnosti. U međuvremenu, predsjednik parlamentarnog Odbora za kontrolu službi sigurnosti Igor Bečić odgodio je sjednicu zakazanu za četvrtak na kojoj su direktori sigurnosnih agencija trebali informisati članove tog odbora o ugrožavanju sigurnosti premijera.

Ministar policije izjavio je u međuvremenu beogradskim medijima kako premijer Vučić strahuje da je "planirana meta bio njegov brat Andrej", koji je nekoliko puta dolazio u središte pažnje medija zbog optužbi da je vlasnik fantomske kompanije za koju je rekao da je osnovana uz pomoć njegove lične karte koja mu je ukradena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije