Za vikend će se zabijeliti cijela Bosna: Evo gdje će najviše padati

1
Radiosarajevo.ba
Za vikend će se zabijeliti cijela Bosna: Evo gdje će najviše padati
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo u decembru

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno u centralnim i istočnim područjima pada slab snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -6; Drvar i Ivan-sedlo 0; Bihać, Gradačac, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 1; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno i Doboj 2; Grude i Zenica 3; Mostar i Trebinje 4 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 928hPa, za 16hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati kiša uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a na planinanma snijeg. U centralnim i istočnim područjima Bosne lokalno može padati slab snijeg ili kiša. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno nepovoljna. Osjet hladnoće, usljed većeg sadržaja vlage u zraku, biće izraženiji, stoga je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, te reducirati boravak na otvorenom. Kao rezultat nešto stabilnijih vremenskih prilka, opšta slika djelimično će se popraviti u drugom dijelu dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se postepeno umanjiti.

Objavljena je prognoza za dane vikenda i prvi dan naredne sedmice:

U subotu, 11.12.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju, 12.12.2021., pretežno oblačno prije podne. Snijeg se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

U ponedjeljak, 13.12.2021., u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije