Stanje na cestama / Za teretnjake zatvoren Izačić, preko Romanije i Rogoja samo s lancima

27. 12. 2020. u 08:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zbog zasniježenog kolovoza obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Mokro-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo puteve: Semizovac-Olovo, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad i Ripač-Vrtoče.

"Na putevima u zapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. Pažnju skrećemo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", navode iz BIHAMK-a u jutrošnjem izvještaju o stanju na putevima. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA