Za podsticanje tolerancije: Bakir Izetbegović počasni građanin Bihaća

Radiosarajevo.ba
Za podsticanje tolerancije: Bakir Izetbegović počasni građanin Bihaća

Povodom 756. rođendana grada Bihaća upriličena je svečana sjednica Gradskog vijeća Bihać na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena priznanja i nagrade, javlja Fena.

Ovogodišnja svečana sjednica Vijeća bila je prilika da čelni ljudi Grada Bihaća sumiraju ostvarene rezultate u protekle tri godine, te se osvrnu na projekte i planove u 2016. godini.

"Grad Bihać je u bogatoj historiji imao  uspone i padove, ali uvijek je bio mjesto dobrog življenja i dobrih domaćina i protekle tri godine aktuelnog saziva Vijeća i gradonačelnika potvrda su toga da se Bihać otvara i biva mjesto dobrog življenja", rekao je dopredsjedavajući Gradskog vijeća Enver Mustafić.

Čestitajući svim dobitnicima nagrada i priznanja Grada Bihaća, gradonačelnik Emdžad Galijašević istakao je da danas svi zajednički obilježavaju Dan grada ponosni na urađeno u protekle tri godine.

"Bihać je danas grad u kojem se realizira 181 milion KM privatnih investicija, a vlastitih 44 miliona KM koje smo uložili u protekle tri godine učinile su ovaj grad ljepšim, naše obrazovne ustanove boljim, a naše sugrađane ponosne" kazao je gradonačelnik Galijašević.

Ovogodišnju titulu počasnog građanina grada Bihaća ponio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA).

Titula je Izetbegoviću dodijeljena za unapređenje vrijednosti demokratskog društva kroz čuvanje i jačanje evropske perspektive BiH, za promociju cjelovitosti, nezavisnosti i samostalnosti BiH na općeprihvaćenim demokratskim načelima savremenog svijeta kroz međunarodnu saradnju, jačanje međunacionalnih odnosa, te podsticanje tolerancije među ljudima.

Izetbegović je kazao da je ponosan na ovo priznanje jer je to dokaz da su Bišćani, prepoznali njegov rad i sve ono što čini i što je njegova i obaveza prema narodu i državi.

"Ovo veliko priznanje bit će mi podstrek da i dalje nastavim raditi u interesu svih naroda, svih građana i države BiH. Hvala gradonačelniku i Gradskom vijeću na ukazanom priznanju" kazao je Izetbegović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije