Za opremanje i obučavanje službi zaštite i spašavanja KS skoro 3,5 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Za opremanje i obučavanje službi zaštite i spašavanja KS skoro 3,5 miliona KM
Foto: Vlada KS / Sa današnjeg sastanka

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ KS) osigurala skoro 3,5 miliona KM za opremanje i obučavanje službi zaštite i spašavanja.

Na osnovu prezentacija predstavnika službi zaštite i spašavanja pri KJKP „Vodovod i kanalizacija“, KJKP „Park“, KJP „Sarajevo-šume", JU “Opća bolnica Prim.dr. Abdulah Nakaš" i JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS“, na današnjoj Petoj redovnoj sjednici Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo usvojeni su prijedlozi odluka o izdvajanju sredstava za opremanje ovih službi, ukupne vrijednosti 3.453.700 KM.

Radi se o službama Civilne zaštite KUCZ KS, koje se pripremaju, opremaju i obučavaju u slučaju potrebe pri stanju prirodne i druge nesreće i u slučaju provođenja preventivnih mjera.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Prema današnjim odlukama, VIK je dobio iznose od 222.500 i 123.000 KM, „Sarajevo šume“ iznos od 1.230.000 KM, „Park“ 948.000 KM, Zavod za hitnu medicinsku pomoć 205.000 i 70.200 KM, a „Opća bolnica 655.000 KM, navodi se u saopćenju Vlade KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije