Za Novalića, Solaka i Hodžića bit će predložen pritvor

M. R. S.
Za Novalića, Solaka i Hodžića bit će predložen pritvor
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Tužilaštvo BiH će predložiti 24-satni pritvor za Fadila Novalića, Fahrudina Solaka i Fikreta Hodžića, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, te suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme Srebrena malina Fikret Hodžić, i zvanično su uhapšeni nakon što su jučer saslušani u SIPA-i, gdje su zadržani tokom noći.

"Premijer Novalić je još u SIPA-i. Tužilaštvo BiH će tokom dana odbrani i Sudu BiH dostaviti prijedlog za određivanje 24-satnog pritvora. Sud u roku od 24 sata treba zakazati ročište", kazala nam je Vasvija Vidović, advokatica Fadila Novalića.

Dodala je da zasad ne može reći ništa o predmetu.

Prema informacijama koje smo dobili, Novalić, Solak i Hodžić će tokom dana biti predati u Tužilaštvo BiH.

Sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela, pranje novca, krivotvorenje službene dokumentacije, zloupotrebu položaja i primanje mita i drugih oblika koristi.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM. Istragu vodi Tužilaštvo BiH, čije se saopćenje očekuje.

Respiratori su, da podsjetimo još jednom, neupotrebljivi u jedinicama intenzivne njege i nabavljeni novcem građana, bez tendera i preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina čiji je vlasnik TV voditelj Fikret Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije