Za nekoliko dana u BiH počinje izgradnja novih kilometara autoputa

19
Radiosarajevo.ba
Za nekoliko dana u BiH počinje izgradnja novih kilometara autoputa
Foto: Integral inženjering / Autoput Banja Luka-Doboj

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najavio je da će u subotu, 6. novembra, početi izgradnja autoputa Banja Luka-Prijedor i istakao da će naredne godine u RS biti uloženo 500 miliona KM za infrastrukturne projekate, pišu Nezavisne novine.

"Važno je da smo zajedno i da možemo da realizujemo značajne projekte u lokalnim zajednicama. Godinama je traženo da bude završena saobraćajnica Saračica-Čokorska polja i sada možemo biti zadovoljni", rekao je Dodik u obraćanju, nakon što je otvorio ovu obnovljenu saobraćajnicu u Banjoj Luci.

On je istakao da je sredstva za navedenu saobraćajnicu izdvojila Vlada RS.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

"Veoma je lijepo biti sa vama ovdje i kada u izazovnim vremenima realizujemo važne projekte. Naredne godine uložićemo 150 do 200 miliona KM u izgradnju i obnovu magistralnih puteva u RS, a sve snage smo usmjerili da sagradimo auto-put od Doboja do Bijeljine kako bi se povezali sa Beogradom", kaže Dodik.

On je ocijenio da Banja Luka zaslužuje da funkcioniše nesmetano.

"RS kvalitetno funkcioniše, a penzije i plate uredno ćemo isplaćivati. Plate ćemo povećati početkom naredne godine i sigurno je da nemamo izazova", istakao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije