Za izbore u oktobru ovjerene 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata

L. R.
Za izbore u oktobru ovjerene 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata
Na osnovu izvještaja o izvršenim provjerama danas je Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) ovjerila prijave za učešće na Lokalnim izborima 2016. za 104 koalicije i 15 listi nezavisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata istekao je 14. juna u 16 sati, a primljeno je ukupno 106 prijava za ovjeru koalicije i 17 prijava za ovjeru liste nezavisnih kandidata.

Precizira se da u prijavama za ovjeru dvije koalicije nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe, te im je ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke. U prijavama za ovjeru dvije liste nezavisnih kandidata nedostaje akt o određivanju ovlaštene osobe kao i izjave o prihvatanju kandidature za pojedine kandidate te im je također ostavljen rok od dva dana od prijema obavijesti da otklone nedostatke.

Prijave za ovjeru četiri koalicije Centralna izborna komisija BiH danas je djelimično odbila jer sve članice koalicije nisu ovjerene za učešće na izborima za isti organ vlasti u određenoj izbornoj jedinici.

Pregled ovjerenih koalicija i listi nezavisnih kandidata Centralna izborna komisija BiH će, nakon pravosnažnosti odluka, objaviti na web-stranici, www.izbori.ba.

Mi vas podsjećamo da je CIK prije sedam dana završila postupak ovjere prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima u BiH. Na izborima će tako učestvovati 107 političkih stranaka, 309 nezavisnih kandidata, 52 kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime 52 grupe građana i šest kandidata predstavnika nacionalnih manjina u ime šest udruženja građana.

Ovo su, zasad, poznata imena načelničkih kandidata za sarajevske općine:

Stari Grad

Suad Handanagić (SBB uz podršku SDA)

Ibrahim Hadžibajrić (nezavisni kandidat uz podršku SDP-a)

Demokratska fronta neće imati kandidata za Općinu Stari Grad

Centar

Nedžad Ajnadžić (SDA uz podršku SBB)

Igor Kamočaji (SDP)

Samer Rešidat (DF)

Amer Bekan (Prva stranka)

Damir Nikšić (nezavisni kandidat)

Vlastimir Mijović (nezavisni kandidat)

Novo Sarajevo

Nedžad Koldžo (SDA uz podršku SBB)

Mirsad Ćatić Čuperak (SDP)

Amir Sadžak (DF)

Enes Komarica (Komunistička partija)

Novi Grad

Semir Efendić (SDA uz podršku SBB)

Edita Sulejmanović (SDP)

Sead Muratović (Prva stranka)

Ilidža

Senaid Memić (SDA uz podršku SBB)

Elvis Hadžić (SDP)

Anes Mašić (Naša stranka)

Hadžići

Hamdo Ejubović (SDA uz podršku SBB)

Vogošća

Edin Smajić (SDA uz podršku SBB)

Eldin Bajramović (SDP)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije