Za Dodika ne postoji granica: Na godišnjicu smrti Paddya Ashdowna nazvao smradom

13
Radiosarajevo.ba
Za Dodika ne postoji granica: Na godišnjicu smrti Paddya Ashdowna nazvao smradom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Politolog Jasmin Mujanović na Twitteru je podijelio sramotan video Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH uz konstataciju da se nekom s ovakvim stavovima međunarodni zvaničnici stalno prilagođavaju i prave korak natrag.

Da Dodik više ne poštuje ni mrtve, pokazao je i u svom govoru u kojem je spomenuo pokojnog Paddy Ashdowna i to na godišnjicu smrti.

Dodik je i ranije vrijeđao Ashdowna, govorio za njega da je kriminalac, da ga treba iskopati i suditi za ono što je učinio.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

"Visoki predstavnik je prije 15 i više godina kada je bilo pitanje privatizacije državne imovine, rekao da to pitanje pripada entitetima. Šta ima sad Visoki sud o tome, nema ništa, a onaj smrad Peddy Ashdown kada je dolazio...", kazao je između, ostalog, Milorad Dodik. 

Paddy Ashdown bio je čuveni britanski političar i četvrti visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Preminuo je na današnji dan, 22. decembra 2018. godine, u 77. godini.

Paddy Ashdown dužnost visokog predstavnika u BiH obavljao je od 2002. do 2006. godine.

Njegov mandat ostao je upamćen po brojnim reformama koje su pokrenute u tom periodu, ali i obilatom korištenju bonskih ovlasti i smjenama političara koji su kršili Dejtonski sporazum, većinom iz RS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije