Wigemark: Dodik je podržao aplikaciju BiH za članstvo u EU

Radiosarajevo.ba
Wigemark: Dodik je podržao aplikaciju BiH za članstvo u EU

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark izjavio je danas u Banjoj Luci da je krajnje vrijeme da se objave rezultati popisa stanovništva, javlja Anadolu Agency (AA).

"Kao što vam je poznato popis u zemlji je proveden prije dvije, sada gotovo tri godine. Zaista je krajnje vrijeme da se rezultati ovog popisa konačno i objave. Prema našim saznanjima, sada su u nekoj fazi finalnih pitanja koja treba riješiti, tako da u ovom trenutku mogu samo pozvati sve da konačno riješe ta pitanja i ne zloupotrebljavaju ovakve stvari radi rješavanja nacionalnih i drugih pitanja", rekao je Wigemark.

On je danas sa gradonačelnikom Banje Luke otvorio obnovljene dijelove tvrđave Kastel, a tokom posjete gradu na Vrbasu sastao se i s Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska.

"Imali smo jako dobar sastanak. Razgovarali smo između ostalog i o predaji aplikacije BiH za članstvo u Evropskoj uniji koju je Dodik podržao, ali i drugim pitanjima koja se tiču mehanizma koordinacije, prilagodbe trgovinskog dijela SSP-a, potom reformske agende, generalno unapređenja bankarskog sektora u zamlji. Dodik je istaknuo da će on sa svoje strane uraditi sve što je u njegovoj moći da se ova pitanja riješe", rekao je Wigemark 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije