Vukosavlje: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Radiosarajevo.ba
Vukosavlje: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

Na spratu jedne kuće u Vukosavlju pronađena je improvizirana laboratorija za uzgoj indijske konoplje, te deset plastičnih posuda sa stabljikama te biljke.

Pronađena indijska konoplja bila je visine od 50-120 cm, a uzgajanana je pomoću halogenih lampi i električne grijalice, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

U istoj prostoriji pronađena je i izuzeta plastična posuda u kojoj se nalazilo 156,5 grama zelene biljne materije koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu marihuanu, dok su ostalim prostorijama pronađene i izuzete dvije plastične vrećice s ukupno 14,3 grama marihuane.

Inprovizirana laboratorija za uzgoj indijske konoplje pronađena je tokom pretresa porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo A.B. iz Vukosavlja.

Nezvanično, radi se o Admiru Bajriću, javlja Fena

Nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a po dokumentiranju predmeta bit će preduzete mjere i radnje propisane Zakonom o prizvodnji i prometu opojnih droga BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije