Vukanović: Uplašio me Izetbegović, to je bio veliki junak iz trezora

13
Radiosarajevo.ba
Vukanović: Uplašio me Izetbegović, to je bio veliki junak iz trezora
Foto: Privatni album / Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, poručio je danas na press konferenciji kako se "jako uplašio" izjava Bakira Izetbegovića.

Ocijenio je kako je predsjednik SDA bio veliki junak samo od "trezora do podruma Centralne banke". Tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Opozicione stranke u entitetu RS održale su danas sastanak na Jahorini. Nakon sastanka, između ostalih, obratio se Nebojša Vukanović.

Ocijenio je kako je izjava Bakira Izetbegović o ratu skretanje pažnje sa pravih problema i afera.

"Ja sam se jako uplašio jer je gospodin Izetbegović bio veliki junak od trezora do podruma Centralne banke. Tamo je držao položaj u ratu. Ima mnogo iskustva. Kad se ratovalo četiri godine on je bio u podrumu. I sad je došao da prijeti ratom. Dakle, Bakir sa pričom o ratu želi skrenuti pažnju sa svoje supruge Sebije. Ona ako nije najbolji, onda je jedan od najboljih opozicionara u Federaciji. Koja će mu doći glave”, zaključio je Vukanović, javlja N1.

Narodni poslanik dodao je kako predsjednik SDA ima partnera u dizanju tenzija u državi.

"S druge strane Dodik priča o razdruženju. Ponovo se ponavlja ista priča o mirnom razlazu. Želi da skrene pažnju sa njihove koalicije u Srebrenici. Sa zaduženja. Sa brojnih afera. I kraha zdravstvenog sistema", naveo je Nebojša Vukanović.

Podsjećamo, lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović izjavio je da je spreman da “stane ispred ljudi” ako bude novog rata u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović je izjavio da su njegovom ocu, Aliji, prebacivali kada je rekao da neće biti rata. Onda se desio rat.

„Ja to neću izgovoriti. Jer ne zavisi to ni od Alije. Niti od Bakira“, Rekao je ovo Izetbegović u intervjuu za O kanal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije