Vukanović tvrdi: Leotar je zahvaljujući SNSD-u ušao u Premijer ligu BiH

1
S.G.
Vukanović tvrdi: Leotar je zahvaljujući SNSD-u ušao u Premijer ligu BiH
Foto: Privatni album / Nebojša Vukanović

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović, danas je putem svog Youtubea uputio nove kritike na račun SNSD-a i na načelnika Luke Petrovića, koji je inače član ove stranke.

Vukanović je iznio šokantne tvrdnje kako je Leotar, fudbalski klub iz Trebinja, prevarama ušao u Premijer ligu BiH.

Podsjećanja radi, Leotar je prošle sezone nastupao u Prvoj ligi RS gdje je zauzeo drugu poziciju, ali su Trebinjci ipak na kraju zaigrali u prvom rangu bh. fudbala zbog izbacivanja Mladosti DK.

Godišnjica zločina u Trusini: Vijenci i misa za ubijene, preživjeli poslali poruku mira

Godišnjica zločina u Trusini: Vijenci i misa za ubijene, preživjeli poslali poruku mira

"Imao sam saznanja da Luka Petrović želi koristiti svoj politički položaj da Fudbalski klub Leotar politički, a ne kroz takmičenje uvede u Premijer ligu iz razloga što je on u Trebinju poznat kao grobar fudbalskog kluba, ali i sporta jer je on kao predsjednik uništio Leotar. Napravio je milionski dug, a klub je zbog blokiranih računa izbačen u najniži rang. Petrović je također nezakonito stavio stadion pod hipoteku", govori Vukanović.

"On je želio 'pilatovski' oprati ruke i da kaže - ponovo smo vratili Leotar u Premijer ligu. Postigao je neku vrstu političkog dogovora sa porodicom Ilić (čelnim ljudima Krupe, op. a.) čiji je jedan član predsjednik Skupštine Grada Banja Luka. To su istaknuti funkcioneri SNSD-a koji imaju firmu 'Eko Euro Tim' koja dobija unosne poslove od javnih ustanova i institucija. Međutim, kako su izgubili vlast u Banjoj Luci, očito da više nisu imali takvih mogućnosti kao nekada, pa su odlučili nekom prepustiti takmičenje u Premijer ligi, a da zauzvrat dobiju neke ustupke. U tom dogovoru iza kulisa sa generalnim sekretarom SNSD-a Lukom Petrovićem su se dogovorili da oni prepuste Krupino mjesto Leotaru u Premijer ligi", dodaje.

Vukanović je podsjetio da je Leotar imao velikih finansijskih problema, kao i blokirane račine, ali da je i pored toga nekako "zbio redove" i zaigrao u elitnom rangu bh. fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije