Vukanović: Dobio sam poziv od Olega Čavke da dođem u Tužilaštvo

Radiosarajevo.ba
Vukanović: Dobio sam poziv od Olega Čavke da dođem u Tužilaštvo
FOTO: Screenshot / Nebojša Vukanović

Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS, u svom novom blogu osvrnuo se na aktuelna dešavanja u bh. enitetu RS.

U tesktu naslova "Da li je spreman da žrtvuje narod i RS zbog svog interesa?", Vukanović, između ostalog, kaže da je Dodik počeo da igra ruski rulet s RS-om.

"Pokazuje da je spreman da žrtvuje narod i RS zarad svojih ličnih i političkih interesa. Ipak, trebao bi na vrijeme da shvati da nema pravo da narod stavlja na kocku, rizikuje sankcije Njemačke i drugih zemalja koje bi uništile i ovo malo privrede što imamo.

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Na Bjelašnici jutros minus 6: Objavljena prognoza do ponedjeljka - stižu naoblačenje i novi snijeg

Sa Njemačkom imamo godišnje preko 3 milijarde evra prometa, pokrivenost izvoza uvozom je 70%, i jasno je kakva bi opasnost bila ugroziti poslovne veze sa njemačkom privredom", piše Vukanović

U prilog je dodao video snimak od 10 minuta, a na početku govori o tome da je dobio poziv tužioca Olega Čavke da bude svjedok u Tužilaštvu BiH.

"Rekao mi je da iduće sedmice dođem u Sarajevo i dam iskaz kao svjedok povodom istrage koja je otvorena u Tužilaštvu BiH protiv čelnih ljudi vladajuće koalicije u RS, a zbog odluka koje su donesene na posebnoj sjednici NSRS. Mislim da su oni, predstavnici vladajuće koalicije, osumnjičeni u ovom predmetu. Njih 12,13...", kazao je Vukanović.

U nastavku možete u video snimku poslušati o čemu je sve govorio:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije