Vuk i Herak izručeni policiji Federacije

Radiosarajevo.ba
Vuk i Herak izručeni policiji Federacije

Edina Vuka i Anela Heraka, osumnjičene za ubistvo Amara Mistrića 13. avgusta u Sarajevu, policija Republike Hrvatske danas je dovezla na Granični prijelaz Kamensko i izručila Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

Nakon 24 dana provedena u ekstradicionom pritvoru u Hrvatskoj 22-godišnjake, Heraka i Vuka, pet minuta do 12 sati od bosanskohercegovačke Granične policije preuzeli su djelatnici Federalne policijske uprave i odvezli u Sarajevo kako bi ih izručili pravosudnim organima Bosne i Hercegovine.

Edin Vuk i Anel Herak oko 15 sati stigli su i u Sarajevo. Saslušao ih je sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Vlado Špoljarić. Nakon 15-minutnog saslušanja Vuk i Herak su prebačeni u Pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, jer je sarajevsko kantonalno Tužilaštvo ranije predložilo određivanje 30-dnevnog pritvora, što je Sud i prihvatio.

Kantonalni sud u Sarajevu je, na prijedlog kantonalnog tužioca, u međuvremenu, donio rješenje o određivanju pritvora od mjesec dana za Anela Heraka i Edina Vuka.

Edin Vuk i Anel Herak osumnjičeni su da su 13. augusta u jednom sarajevskom kafiću hicima iz pištolja ubili 23-godišnjeg Amara Mistrića.

Uhapšeni su nekoliko dana nakon ubistva u Omišu po međunarodnoj potjernici, nakon čega im je Županijski sud u Splitu odredio 40-dnevni ekstradicijski pritvor.

rtvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije