Vučić: Ne bih voleo da vidim zapaljene zgrade u RS

Radiosarajevo.ba
Vučić: Ne bih voleo da vidim zapaljene zgrade u RS

Prvi potpredsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučićje istakao je na današnjem sastanku sa čelnicima bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) da je za Republiku Srbiju od presudnog značaja stabilnost u regionu, kao i da Srbija u poslednjih godinu i po dana nije bila izložena nestabilnosti, što je i dovelo do njenog napretka.

On je naveo da je ovaj sastanak sazvao jer Srbija kao potpisnica Daytonskog sporazuma ima ulogu u njegovom sprovođenju i istakao da se ne miješa u unutrašnje poslove, niti integritet Bosne i Hercegovine.

"Ne mešamo se u unutrašnje poslove BiH, nama je cilj očuvanje stabilnosti, političke, ekonomske i socijalne", rekao je Vučić i dodao da su se na sastanku saglasili da je "pitanje političke, ekonomske stabilnosti ključno za sve i da će to iz sve snage podupirati".

Vučić je rekao da sve razlike treba da se rješavaju na izborima, demokratskim putem i da nikakvo nasilno ponašanje ne može pomoći u rješavanju problema.

"Ja ne bih voleo da vidim u RS zapaljene zgrade, kao što me ne raduje ono što sam video da se dešava u BiH, razumevajući da narod treba da iskaže svoje stavove, ali ne nasilnim putem, već na izborima", rekao je.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije naveo je i da su na današnjem sastanku razgovarali i o ekonomskoj saradnji RS i Srbije i da su se složili u namjeri da tu saradnju u svim oblastima ojačaju.

"Stanje nije ružičasto i narod ima pravo što izražava svoje nezadovoljstvo, ali moramo da se postavimo na ovakav način", rekao je Vučić.

Predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Milorad Dodik naveo je da je zadovoljan zbog poziva na sastanak u Beograd jer, kako kaže, ovaj sastanak doživljava kao način da Srbija pokaže da je zainteresovana za stabilnost u regionu, kao i da je svima potrebna "stabilna, mirna i jaka Srbija".

Dodik je okupljenim novinarima rekao da je Republika Srpska stabilna, da funkcionišu sve institucije i nema ekcesa, kao i da je prethodnih dana RS pokazala svoje demokratsko lice jer su protesti koji su se tamo dešavali, prema njegovim riječima, organizovani od strane bošnjačkih političkih struktura.

Dodik je u jednom trenutku uzvikno: ''Živela RS, živela Srbija''.

Dodik je na danas rekao kako BiH klizi ka raspadu i da ne može da preživi. Kada nije mogla velika Jugoslavija, kako će da preživi ''mala Jugoslavija''.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije