Vučić građanima BiH: Nadam se da će vam biti bolje nego u posljednjih 75 godina

Radiosarajevo.ba
Vučić građanima BiH: Nadam se da će vam biti bolje nego u posljednjih 75 godina

Nadam se i verujem da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi umeti da opredele svoju budućnost mnogo bolje i drugačije nego je to bilo u prethodnih 75 godina. Želim im zajedništvo, mir i mnogo stabilnosti, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić, na današnjoj ceremoniji otvaranja 19. međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2016, čiji je ovogodišnji partner Republika Turska, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ono što je važno to je da je Srbija, odnosno BiH za Republiku Srbiju treća izvozna destinacija. To je naš četvrti spoljnotrgovinski partner, da imamo stalan rast trgovinske razmjene sa BiH, da želimo da to unapređujemo u narednom periodu i da to ne bude samo ili najvećim delom Republika Srpska, nego svi delovi BiH, i jednako zapadna koliko i istočna Hercegovina”, poručio je Vučić.

Dodao je kako je danas u Mostar došao da prenese prijateljske pozdrave naroda i građana Srbije.

Došao sam da kažem da ćemo mi dati sve od sebe da očuvamo i unapredimo naše prijateljske odnose, da ekonomiju pomeramo unapred. Spremni smo da razgovaramo o ukidanju brojnih barijera u našem poslovanju”, rekao je Vučić.

Istaknuo je kako će to samo donijeti dobro ekonomijama zemalja regija.

“Pošto smo u Mostaru, za nas Srbe od posebnog značaja, kao gradu Alekse Šantića, nadam se i verujem da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi umeti da opredele svoju budućnost mnogo bolje i drugačije nego je to bilo u prethodnih 75 godina. Želim im zajedništvo, mir i puno stabilnosti”, zaključio je Vučić.

Povodom sajma u Mostaru danas također borave i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Mladen Ivanić, članovi Predsjedništva BiH, Kolidna Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, Andrej Kisko, predsjednik Slovačke, zamjenik premijera Turske Numan Kurtulmus, te drugi zvaničnici.

Na sajmu će ove godine godine na oko 30.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, na otvorenom i u zatvorenom, predstaviti izlagači iz 24 zemlje. Mostarski sajam gospodarstva po broju izlagača i posjetitelja jedan je od najvećih u Bosni i Hercegovini i dio je mreže Asocijacije sajmova jugoistočne Evrope.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije