Vučić: Erdoganu sam rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH

6
AA
Vučić: Erdoganu sam rekao da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH
FOTO: AA / Vučić i Erdogan u Ankari

Poslije sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom u Ankari, prvi čovjek Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i za Srbiju i za Tursku.

Istakao je da je sa Erdoganom razgovarao o svim ključnim regionalnim pitanjima, uključujući dešavanja u Bosni i Hercegovini.

"Razgovarali smo o svemu, o kompletnoj situaciji u regionu, o tome šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, od poštovanja integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH", rekao je Vučić.

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

Black Tie 2 | Tužilaštvo BiH tvrdi da je organizirana kriminalna grupa imala namjeru preuzeti državu

On je rekao da je na sastanku ukazao na važnost povezivanja i izgradnje infrastrukture i autoputeva.

Erdogan jw nakon sastanka s Vučićem istakao da je trgovinska razmjena Turske i Srbije prošle godine povećana za blizu 34 posto na dvije milijade, a cilj je dostići pet milijardi dolara.

Erdogan je također najavio sastanak sa bh. liderima koji bi mogao biti održan nakon izbora u Srbiji.

Također, bilo je govora i o incidentima u Priboju.

“Razgovarali smo i o Priboju, i o kompletnoj situaciji u regionu, kakvi su stavovi Srbije, kakvi Turske. Šta znači poštovanje Dejtonskog sporazuma, integriteta BiH, ali i poštovanja integriteta RS u okviru BiH”, rekao je Vučić za Pink.

I Erdogan je imao poruke.

"S predsjednikom Srbije Vučićem smo odlučili da okupimo tri lidera - Bošnjaka, Hrvata i Srba i da ostvarimo uspjeh. Došli smo do ove odluke.

"Podrška Srbije teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH važna je za mir i stabilnost cijelog regiona. Imperativ je da se sve strane uzdrže od koraka koji bi doprinijeli ugrožavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH i da se ponašaju odgovorno. Turska će preduzeti sve da se smanje napetosti na Balkanu", rekao je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije