VSTV BiH: "Očekujemo podršku u borbi za budućnost našeg društva koje je ozbiljno ugroženo"

2
FENA
VSTV BiH: "Očekujemo podršku u borbi za budućnost našeg društva koje je ozbiljno ugroženo"
Foto: BIRN / Sjednica VSTV-a

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) u petak, 26. aprila, oglasilo se povodom, kako navodi, neprimjerenih izjava na rad nosilaca pravosudnih funkcija, konkretnih pravosudnih institucija te pravosudnog sistema u cjelini, koje je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković iznio na konferenciji za štampu u četvrtak, 25. aprila, u Sarajevu. 

VSTV BiH želi da javnost, posebno političare, podsjeti da takve izjave utiču na narušavanje povjerenja u rad pravosuđa u Bosni i Hercegovini, stvaranje nesigurnosti u društvu te vrše eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji i ujedno se mogu smatrati kao pokušaj pritiska na rad pravosuđa u konkretnim predmetima.

Zbog toga, VSTV BiH poziva političare da kroz suzdržanost i zrelost u komentarisanju rada pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija, daju lični doprinos vladavini prava u Bosni i Hercegovini.

Mještani sela u BiH ljuti na Matu Rimca, odgovorili mu nakon njegove objave: ‘Ovo je prava istina‘

Mještani sela u BiH ljuti na Matu Rimca, odgovorili mu nakon njegove objave: ‘Ovo je prava istina‘

"Ujedno naglašavamo da VSTVBiH, u okviru svojih nadležnosti, ulaže napore u kreiranju preduslova za efikasniju i kvalitetniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kao institucija svjesni smo da je, i pored pomaka u postizanju boljih rezultata u procesuiranju organizovanog kriminala i korupcije, potrebno uložiti dodatne napore kako bi se postiglo bitno unaprjeđenje u ovoj oblasti, koja je od suštinskog značaja za bosanskohercegovačko društvo.

Zato od svih građana, posebno od njihovih političkih predstavnika, očekujemo podršku u borbi za budućnost našeg društva koje je ozbiljno ugroženo upravo organizovanim kriminalom i korupcijom", navodi se u saopćenju iz VSTV-a BiH. 

VSTV BiH pruža snažnu podršku radu pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija na procesuiranju svih predmeta, posebno organizovanog kriminala i korupcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije