U Neumu jutros već 28 stepeni: Objavljena prognoza za "vreo" vikend pred nama

Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros već 28 stepeni: Objavljena prognoza za "vreo" vikend pred nama
Foto: Radiosarajevo.ba / Neum

Jutros je Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan Sedlo 15, Sokolac 17, Sarajevo 18, Bugojno i Drvar 19, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 20, Banja Luka 21, Bihać, Sanski Most, Zenica i Zvornik 22, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Prijedor 23, Brčko i Grude 24, Mostar 26, Neum, Stolac i Trebinje 28 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Malo ugodnije, ponajviše zbog svježije noći i jutra, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Planirane aktivnosti poželjno je obaviti u prijepodnevnim satima. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunčevog zračenja. U drugom dijelu dana sparno, stoga je preporučljivo ne izlagati se jačim naporima u ovom periodu. 

Danas se u Bosni, u jutarnjim satima očekuje, umjereno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, ponegdje u Bosni i sa kišom. U ostatku dana bez padavina. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena. U Sarajevu prije podne umjereno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabije kiše. Tokom dana, razvedravanje. Najviša dneva temperatura oko 27 stepeni.

Subota: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 20 do 22, a najviša dnevna temperatura od 22 do 29, na jugu do 31 stepen.

Nedjelja: Sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

Ponedjeljak: Sunčano vrijeme vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 19, na jugu od 18 do 22, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije