Vrijeme: Žuto upozorenje za cijelu BiH

Radiosarajevo.ba
Vrijeme: Žuto upozorenje za cijelu BiH

Metoalarm.eu je za Bosnu i Hercegovinu uključio žuti meteoalarm, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajne, ali potrebno je biti na oprezu.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) je izdao prognozu za sljedeća tri dana, gdje se u Bosni i Hercegovini u subotu očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s jačim pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno će biti obilnih pljuskova, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Moguća je slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 22, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Vrijeme će Bosni i Hercegovini u ponedjeljak biti pretežno oblačno i nestabilno s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije