Vrijeme u BiH: Oblačno, moguća kiša

Radiosarajevo.ba
Vrijeme u BiH: Oblačno, moguća kiša

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Najhladnije je jutros bilo na Bjelašnici, gdje je jutros u 7 sati izmjereno 5 stepeni, a najtoplije je bilo u Neumu, gdje je izmjereno 19 stepeni. Ostale temperature zraka: Bihać i Sanski Most 8, Banja Luka i Goražde 9, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Livno, Prijedor, Sokolac i Tuzla 10, Bugojno, Ivan Sedlo, Zenica i Zvornik 11, Srebrenica 12, Sarajevo 13, Trebinje 16, Mostar, Stolac i Čapljina 17.

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima, ponegdje i sa slabom kišom u južnim i jugoistočnim djelovima. Prema kraju dana i u noći sa nedjelje na ponedjeljak očekuje se jače naoblačenje sa zapada praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 13 do 22 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povećanjem oblačnosti očekuje se i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije