Vrijeme danas: Kasna jesen i stidljivo sunce

FHMZ
Vrijeme danas: Kasna jesen i stidljivo sunce
U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno i maglovito vrijeme.

Temperature zraka u 07,00 sati: Bjelašnica -1 stepen, Sokolac 3, Bugojno, Goražde, Sarajevo 5,  Bijeljina, Gradačac, Ivan sedlo, Jajce, Livno, Sanski Most, Zvornik 6, Banja Luka, Bihać, Tuzla 7; Doboj, Prijedor, Srebrenica, Zenica 8, Trebinje 10, Mostar, Čapljina 11 i Neum 12 stepeni. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno oblačno, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. Tokom dana ponegdje u Bosni sa slabom rosuljom. U večernjim satima očekuje se kiša sa sjevera. Vjetar, slab, u Bosni sjeverni, a u Hercegovini zapadni. Dnevne temperature od 8 do 16 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjereno oblačnost. U nižim dijelovima grada, dio prijepodneva, maglovito. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije