Vrijeme narednih dana: U subotu ponovo sunce

Radiosarajevo.ba
Vrijeme narednih dana: U subotu ponovo sunce

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivniji pljuskovi očekuju se u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni.

U Hercegovini će u četvrtak biti pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 6, na jugu Hercegovine od 5 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu između 13 i 17 stepeni.

U Hercegovini će u petak biti sunčano. U Bosni po kotlinama se očekuje dugotrajna magla i niska naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 3 do 8, a najviša dnevna temperatura između 7 i 13, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni.

U BiH u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prijepodne po kotlinama sa maglom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -2 i 3, na jugu Hercegovine od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije