Vrijeme narednih dana: Oblačno i kišovito ali i dalje toplo

Radiosarajevo.ba
Vrijeme narednih dana: Oblačno i kišovito ali i dalje toplo

U Bosni danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a  u Hercegovini umjereno oblačno.

Tokoma dana, mjestimično će biti sa slabom kišom, a uz kišu ponegdje je moguća i grmljavina. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će magle ili niskih oblaka. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 4 do 11, a na jugu do 18 stepeni.

U Bosni će u četvrtak  biti većinom oblačno, a samo ponegdje može pasti i malo kiše. U Hercegovini će biti više sunčanog vremena. U večernjim satima očekuje se naoblačenje s juga i zapada, koje u noći donosi kišu. Po kotlinama i uz riječne tokove bit će sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura kretat će se  od 1 do 5 , na jugu do 10, a najviša dnevna temperatura od 6 do 11, a na jugu Hercegovine do 18 stepeni.

U BiH u petak se očekuje oblačno vrijeme s kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnim područjima. Vjetar će biti slab, u sjevernim područjima sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u ostatku zemlje južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 2 do 6, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura od 6 do 12, a na jugu do 16 stepeni.

U BiH u subotu će biti oblačno s mjestimičnom kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Vjetar će biti umjerene jačine, sjeverenog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 3 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna od 5 do 10, a na jugu do 16 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije