Vrijeme danas: Oblačno, slab snijeg i susnježica

Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas: Oblačno, slab snijeg i susnježica

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan-sedlo, Kupres -3; Sokolac -2; Bugojno, Drvar i Sarajevo -1; Bihać, Gradačac, Jajce, Livno i Tuzla 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 1; Doboj, Goražde i Zenica 2; Stolac 4; Mostar i Trebinje 6; Neum 7 °C.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Povećana naoblaka, zahlađenje i padavine, kod meteoropata će uzrokovati jačanje tegoba. Hronični bolesnici trebali bi, po mogućnosti, reducirati boravak na otvorenom, s obzirom na to da će osjet hladnoće postepeno biti sve izraženiji. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

Danas u Bosni oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Na jugu zemlje poslijepodne se očekuje slaba kiša. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 °C, na jugu zemlje od 8 do 12 °C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabim snijegom ili susnježica. Najviša dnevna temperatura zraka do 2 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije