Vrijeme danas - oblačno, moguća i kiša: Bioprognoza prilično nepovoljna

Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas - oblačno, moguća i kiša: Bioprognoza prilično nepovoljna
Pixabay / Ilustracija
Šta kažu meteorolozi

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom ponegdje u zapadnim područjima.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -4 stepena, Kupres i Sokolac 3, Goražde i Ivan-sedlo 4, Livno, Srebrenica i Zenica 7, Bijeljina, Mostar, Sarajevo, Trebinje i Zvornik 9, Bugojno i Gradačac 10, Bihać, Drvar i Jajce 11, Banja Luka, Prijedor i Tuzla 12, Doboj 13, Neum i Sanski Most 14 stepeni.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Vremenske prilike i dalje će biti dosta promjenljive, stoga je i biometeorološka prognoza relativno nepovoljna. Iako će temperature djelomično porasti, jutro će i dalje biti neuobičajeno hladno za ovaj period godine. Učestale izmjene sunčanijih i oblačnih perioda, uz povremene padavine, mogle bi uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Utjecaj južine će također postepeno jačati sa odmicanjem dana. Savjetujemo vam da ne pretjerujete s aktivnostima.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine, sredinom dana i s jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije