Vrhovni sud RS povećao kaznu u slučaju stravičnog zločina kod Zvornika

0
Radiosarajevo.ba
Vrhovni sud RS povećao kaznu u slučaju stravičnog zločina kod Zvornika
Foto: RAS Srbija / Vrhovni sud RS

Jelena Despotović, glasnogovornica Vrhovnog suda RS, izjavila je za medije da je kazna Karajčićevoj nakon sjednice vijeća, poništena.

Naime, Ramza Krajčević je prvostepenom presudom Okružnog suda u Bijeljini bila osuđena na 12 godina robije, pa joj je vrhovni sud povećao kaznu za još dvije godine.

Ramza Krajčević je 25. augusta oko 18.00 sati u stanju smanjene uračunljivosti, oborila majku na pod u hodniku kuće, a zatim sjekirom koju je držala u sobi, dužine 46 centimetara, zadala majci pet udaraca u predjelu čela i očiju.

Sarajevo je na današnji dan 1895. godine dobilo prvi električni tramvaj i rasvjetu

Sarajevo je na današnji dan 1895. godine dobilo prvi električni tramvaj i rasvjetu

Nesrećna žena zadobila je prijelome čeone kosti, nosnih kostiju, te nagnječenje mozga.

"Povrede su prouzrokovale veliku fizičku bol i patnju oštećene, a usljed kojih je oštećena preminula na licu mjesta i to usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara", navodilo se u optužnici.

BiH: Otkriveni jezivi detalji o ženi koja je sjekirom ubila majku

BiH: Otkriveni jezivi detalji o ženi koja je sjekirom ubila majku

Nakon krvavog ubistva, Ramza Karajčić je sjekiru ostavila u svojoj sobi i uputila se u Policijsku stanicu Kozluk gdje je prijavila zločin.

"Obdukcijom tijela preminule Namke Kokić je utvrđeno da je njena smrt nasilna, nastupila neposredno usljed oštećenja za život bitnih moždanih centara, dok su nađene povrede na tijelu preminule, nastale djelovanjem oštrice čvrstih mehaničkih predmeta, u konkretnom slučaju višestrukim (pet puta) djelovanjem snažno zamahnute sjekire od strane druge osobe", zaključeno je u optužnici.

Optuženoj ovo nije bilo prvo ubistvo, piše Srpska info.

Naime, Ramza je 30. juna 2009. godine u kući svoga brata u Kozluku kod Zvornika, trnokopom do smrti izudarala supruga Ramadana Kočića sa kojim je imala troje djece.

Ramadan je podlegao, a obdukcija je utvrdila da je čak 41 put bio udaren trnokopom po glavi i tijelu.

Motiv ubistva bila je bolesna ljubomora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije