Vreo dan pred nama: Objavljena prognoza do subote - evo kad će biti kiše

0
Radiosarajevo.ba
Vreo dan pred nama: Objavljena prognoza do subote - evo kad će biti kiše
Foto: AA / Ovo je najtoplija godina ikad zabilježena

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Podsjetimo, meteorolozi su za danas i sutra, 12. i 13. juli, upalili narandžasti meteoalarm, zbog očekivanih visokih temperatura. Njihovo upozorenje možete pročitati OVDJE.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica i Široki Brijeg 16 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac 17, Srebrenica 18, Bugojno i Drvar 19, Livno i Sarajevo 20, Sanski Most, Trebinje, Zenica i Zvornik 22, Mostar, Prijedor, Stolac i Tuzla 23, Doboj 24, Bihać, Bijeljina i Neum 25, Gradačac 26, Banja Luka 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Bećirović u Kairu pozvao egipatske investitore da ulažu u BiH: Jačat ćemo ekonomske veze

Temperatura mora je ugodnih 26 stepeni.

Bioprognoza: Visoke temperature zraka i sparno vrijeme, u većem dijelu dana će uzrokovati probleme hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Opštu sliku dodatno će pogoršati i manjak svježine u noći. Preporučljivo je maksimalno posvetiti pažnju zaštiti od vrućine, laganije se odijevati, konzumirati više tečnosti, tempirati planirane aktivnosti u prijepodnevnim satima, te općenito postupati po preporukama nadležnih službi.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima uz lokalni razvoj oblaka mogući su pljuskovi sa grmljavinom u sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stepeni.

Narandžasto upozorenje za 12. i 13. juli zbog ekstremno visokih temperatura zraka

Narandžasto upozorenje za 12. i 13. juli zbog ekstremno visokih temperatura zraka

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. U večernjim satima u sjevernim područjima se očekuju jači lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

Petak: Prije podne u Bosni pretežno oblačno. U ranim jutarnjim satima, ponegdje, prolazni pljuskovi u sjevernim područjima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 37 stepeni.

Subota: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 38 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije