Vreo dan je pred nama: Objavljena prognoza do ponedjeljka

Radiosarajevo.ba
Vreo dan je pred nama: Objavljena prognoza do ponedjeljka
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros u Bosni ima dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije je na zapadu, krajnjem sjeveru i sjeveroistoku. U Hercegovini je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 9; Drvar 11; Ivan Sedlo, Livno, Srebrenica i Tuzla 13; Bihać, Bugojno, Jajce i Sanski Most 14; Banja Luka, Bijeljina, Sarajevo i Zvornik 15; Doboj i Zenica 16; Široki Brijeg 17; Gradačac, Grude i Stolac 18; Mostar i Trebinje 23; Neum 24°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 2hPa je manji od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba, osim što je tokom jutarnjih sati poželjno biti oprezniji zbog moguće lokalne pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Preporučljivo je slojevito se odjenuti obzirom da će nakon svježijeg prijepodneva, u drugom dijelu dana biti osjetno toplije.

Danas u Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake koji će se postepeno razići do sredine dana. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 35°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije