Vremenska prognoza za vikend: Kiša i snijeg, uz slabe udare vjetra

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za vikend: Kiša i snijeg, uz slabe udare vjetra
Nakon prohladnog vremena tokom većeg dijela sedmice, te snježnih padavina koje su cijelu zemljuzahvatile u ponedjeljak i utorak, tokom vikenda u BiH se očekuje poprilično stabilno vrijeme.

Prvog dana vikenda preovladavati će oblačno vrijeme sa slabom kišom i rosuljom, stoji u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

U Hercegovini će biti sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, a očekuje se i vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Dnevne temperature trebale bi iznositi od 2 do 7, a na jugu i do 17 stepeni Celzijusa.

Tokom nedjelje nas očekuje poprilično slično vrijeme, s tim da se u večernjim satima u Bosni očekuje kiša, a u područjima iznad 700 metara nadmorske visine susnježica i snijeg. Ipak, padavine će biti slabog intenziteta, uz slab vjetar, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni.

Temperature će se kretati od -3 do 3, a na jugu i do 9 stepeni Celzijusa, dok bi dnevne mogle narasti i do 14 stepeni Celzijusa u Hercegovini.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije