Vremenska prognoza za subotu

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za subotu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u sjeverezapadnim područjima. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo 14, Sokolac 15, Sarajevo i Goražde 16, Kupres i Srebrenica 17, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 18, Banja Luka i Doboj 19, Gradačac i Livno 20, Bijeljina i Prijedor 21, Stolac 23, Trebinje 24 te Mostar i Neum 26. 

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u Bosni. Intenzivije padavine očekuju se poslijepodne. U Hercegovine, u drugom dijelu poslijepodneva, kratkotrajno i ponegdje je moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu zemlje 33 stepena. 

U Sarajevu će biti pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a intenzivije padavine očekuju se poslijepodne. Dnevna temperatura oko 25 stepena. 

 

U subotu, nedjelju i ponedeljak u većem dijelu Bosne i Hercegovine intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca će dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), a na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine očekivat je visoke vrijednosti (UV indeksa od 6-8), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije