Vremenska prognoza za petak: Smanjite kretanje!

Fena
Vremenska prognoza za petak: Smanjite kretanje!
Pixabay / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima, po kotlinama Bosne, može biti magle ili niske naoblake. Vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 30 do 34 stepena.

U Sarajevu sutra će biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 27 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i istoku Hercegovine zabilježeni su pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Kupres 17, Ivan-sedlo 21, Sokolac 25, Bihać, Bugojno, Sarajevo, Srebrenica 26, Banja Luka, Gradačac, Jajce, Livno, Sanski Most 27, Doboj, Prijedor, Tuzla, Zvornik 28, Bijeljina 29, Drvar, Zenica, Goražde 30, Trebinje 31, Neum, Stolac 33, Mostar i Čapljina 34, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološka prognoza je povoljna.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Osobe osjetljive na promjene vremena neće imati većih poteškoća. U najtoplijem dijelu dana preporučljivo je reducirati kretanje i izbjegavati duže boravke na suncu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije