Vremenska prognoza za kraj godine: Hoće li biti snijega?

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za kraj godine: Hoće li biti snijega?
Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana.

U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stupnjeva.

U Sarajevu, prije podne pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne samanjene oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 0 stupnjeva.

Stabilnije vrijeme povoljno će danas djelovati na većinu populacije.

Pri tome će jutarnje temperature posvuda biti osjetno niže, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće.

Tokom dana će djelimično otopliti i bit će ugodnije.

Neophodno je prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prognoza do ponedjeljka

U subotu 31.12.2016., pretežno sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od -10 do -3, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -2 do 2, na jugu od 5 do 10 °C.

U nedjelju 01.01.2017., pretežno sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama centralne i istočne Bosne. Jutarnje temperature od -11 do -4, na jugu od -2 do 3, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 6 do 10 °C.

U ponedjeljak 02.01.2017., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje sa zapada. Jutarnje temperature od -6 do -1, na jugu od -1 do 4, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 7 do 11 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije