Vremenska prognoza za danas: Negdje sunce, negdje kiša

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za danas: Negdje sunce, negdje kiša
Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica, Kupres i Sokolac 8; Ivan Sedlo i Livno 10; Sarajevo 11; Bugojno i Drvar 12; Bijeljina i Sanski Most 13; Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Prijedor i Tuzla 14; Goražde, Trebinje i Zenica 15; Stolac 16; Gradačac 17; Mostar 18; Neum 19°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina stanovništva će se osjećati ugodnije, a hronični bolesnici neće imati jačih tegoba. Osjet sparine će biti nešto izraženiji u drugom dijelu dana, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dugotrajne magle će biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne će biti slabih lokalnih pljuskova u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30°C.

U Sarajevu više oblačnosti ujutro. Veći dio dana sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije