Vremenska prognoza za četvrtak

Fena
Vremenska prognoza za četvrtak
Pixabay / Ilustracija
U Bosni će sutra prijepodne biti umjereno, a u istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme, gdje mjestimično može pasti i malo kiše.

Tokom dana bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U Hercegovini sutra će biti sunčano uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 32 stepena.

U Sarajevu sutra će nešto više oblačnosti biti prijepodne. Tokom dana doći će do smanjenja oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 27 stepeni. 

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i grljavinom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Do kraja dana, kiša se očekuje i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Sokolac 18, Banja Luka i Ivan-sedlo 20, Gradačac 21, Sanski Most 22, Doboj, Goražde i Kupres 23, Bihać, Drvar i Jajce 24, Bijeljina, Livno, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 25, Bugojno, Sarajevo i Zvornik 26, Zenica 27, Neum 29, Mostar 30, Trebinje 31, Stolac 32 i Čapljina 33.

Temperatura mora u Neumu u 14.00 sati iznosila je 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije