Vremenska prognoza: Sunčano, oblačno pa snijeg, evo i kada

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Sunčano, oblačno pa snijeg, evo i kada
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo danas

Jutros je u većem dijelu Bosne i Hercegovine pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (stepeni Celzijusevih): Sokolac -7; Bugojno -3; Grude, Livno -2; Široki Brijeg, Srebrenica -1; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Tuzla 0; Sanski Most, Sarajevo 1; Banja Luka 2; Bijeljina, Doboj, Mostar, Trebinje 3; Bihać 4; Neum 7; Gradačac 8, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne umjereno oblačno. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 10 do 16 stepeni celzijusevih.

U Sarajevu pretežno oblačno. Poslije popdne se očekuje smanjenje naoblake. Dnevna temepratura oko 14 stepeni.

Vremenska prognoza - undefined

Foto: FHMZ: Vremenska prognoza

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana slaba kiša moguća je na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 7 do 13, na jugu od 14 do 18 stepeni Celzijusevih.

U utorak će biti uglavnom pretežno sunčano. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje u Hercegovini, što ponegdje može usloviti slabu kišu. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 11 do 17 stepeni Celzijusevih.

U srijedu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne poslije podne prolazno razvedravanje. Kiša se očekuje u Posavini, Krajini i ponegdje u Hercegovini. U kasnim večernjim satima ili u noći sa srijede na četvrtak padavine u cijeloj zemlji.

Kiša u nizinama, a u višim područjima susnježica i snijeg. Tokom noći snijeg i susnježica se očekuju i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 9 do 16 stepeni Celzijusevih.

Za četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U ostatku Hercegovine kiša. Tokom dana prestanak padavina i razvedravanje u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i tokom noći i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 1 do 6, na jugu i sjeveru zemlje od 5 do 10 stepeni Celzijusevih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije