Vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje drugog dana Bajrama

Fena
Vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje drugog dana Bajrama
Foto: Radiosarajevo.ba / Kiša se najavljuje u Sarajevu
U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle i niske naoblake.

Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C.

U Sarajevu će prijepodne biti sunčano. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. Moguć je i pljusak u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša oko 27°C.

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je bilo magle i niske naoblake. Rijetko je registrovan lokalni pljusak u drugoj polovini dana.

Temperature zraka u 14.00 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan-sedlo i Sarajevo 26; Bugojno i Livno 28; Tuzla 30; Sanski Most 31; Bihać, Doboj, Prijedor i Gradačac 32; Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Trebinje 33 i Mostar 35, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije