Vremenska prognoza do subote: Meteorolozi najavljuju loše vrijeme

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza do subote: Meteorolozi najavljuju loše vrijeme
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Hercegovini pretežno vedro. U Bosni je umjereno do pretežno oblačno. Kiša pada u istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 6; Sokolac 9; Ivan-sedlo 10; Drvar i Kupres 11; Goražde i Sarajevo 13; Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 14; Bihać, Srebrenica i Zenica 15; Banja Luka, Bijeljina i Doboj 16; Gradačac i Zvornik 17; Trebinje 18; Stolac 19; Mostar i Neum 20°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 hPa, za 5 hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Ugodnije nego prethodnih dana, uz više sunca i povremeno sjeverno strujanje. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi se suzdržati od težih aktivnosti tokom poslijepodneva.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa slabom kišom ili pljuskom u sjevernim, istočnim i centralnim područjima. U Hercegovini prijepodne pretežno sunčano, a poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu prijepodne oblačno, u drugoj polovini dana djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne u zapadnim područjima Bosne lokalno je moguć kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Od sredine dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

Petak: Jače naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini uvjetovat će jaču kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C.

Subota: U Bosni i Hercegovini umjereno od pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni sa slabim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije