Vremenska prognoza: Danas sunčano uz malu naoblaku

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza: Danas sunčano uz malu naoblaku
Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 8 do 14, na jugu od 16, a dnevne od 23 do 29 °C.

U srijedu, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne s lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 10 do 16, a dnevne od 23 do 29 °C.

U četvrtak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni s kišom i pljuskovima. Jutarnje temperature od 11 do 17, a dnevne od 23 do 29 °C.

U petak, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prestanak padavina prema kraju dana. Na jugu Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od 10 do 16, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 30 °C. 

Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene.

S obzirom na to da će tokom dana biti dosta toplije i uz izraženiji osjet sparine, u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati s aktivnostima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije