Vreli dani pred nama - stiže 40 stepeni! Pogledajte prognozu do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Vreli dani pred nama - stiže 40 stepeni! Pogledajte prognozu do srijede
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Miljacka

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro, a žuti meteoalarm zbog očekivanih vrelina za područje cijele zemlje upaljen je i danas.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Sokolac 13; Srebrenica 15; Bugojno, Livno, Sarajevo, Zenica 18; Bihać 19; Banja Luka, Sanski Most, Trebinje, Tuzla 20; Grude, Prijedor 21; Bijeljina, Mostar 22; Gradačac 23; Neum 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Temperatura mora je 27 stepeni.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Bioprognoza: Prijepodnevni sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Poželjno je izbjegavati duže zadržavanje na suncu jer će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Lošiji san usljed nedostatka svježine u noćnim satima, također bi mogao dodatno kvariti opštu sliku.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 36 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 32 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 °C.

U utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 °C.

U srijedu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije