Vozovi u FBiH ponovo idu, pričinjena milionska šteta

Radiosarajevo.ba
Vozovi u FBiH ponovo idu, pričinjena milionska šteta

Željeznički saobraćaj u Federaciji BiH od danas će biti u funkciji na svim dionicama, a koji je u proteklih sedam dana bio u prekidu zbog poplava koje su na više mjesta u FBiH oštetile prugu, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Vlado Budimir, izvršni direktor željezničke infrastrukture Željeznica FBiH.

On je rekao da šteta na prugama u FBiH koja je pričinjena prošli utorak iznosi oko 500.000 KM, dok su Željeznice svaki dan obustave saobraćajava vozova gubile oko 100.000 KM.

Na dijelu od Mramora do Brčkog gdje se trenutno nalazim je malo teža situacija tako da ne znamo kada ćemo osposobiti taj dio, kaže Budimir.

Od 5. augusta kompletan željeznički saobraćaj od Zenice do Maglaja odnosno do Doboja, kao i saobraćaj na pruzi od Mramora do Brčkog u potpunosti je bio obustavljen, čime je Željeznicama FBiH pričinjena milionska materijalna šteta.

"Oštećeni dijelovi pruge sada su sanirani u mjeri da vozovi mogu saobraćati, ali će biti potrebno uložiti dodatne napore kako bi se pruga vratila u prvobitno stanje", rekao je Budimir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije