Vozači, strpljenje: Usporen saobraćaj na putu Jablanica - Mostar

Radiosarajevo.ba
Vozači, strpljenje: Usporen saobraćaj na putu Jablanica - Mostar

Povoljni uslovi za vožnju pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez. 

Zbog deminiranja terena na dionici Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje u vremenu od 08 do 16 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju tunela 1.mart na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Lašva, saobraćaj se odvija jednom tunelskom cijevi, naizmjenično. Molimo vozače da na ovom dijelu autoputa znatno smanje brzinu i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionicama Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, gdje se saobraća jednom trakom uz ograničenje brzine. 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova na informatičkoj infrastrukturi na graničnim prelazima u Hrvatskoj večeras do 21 sat,  moguće je otežano i usporeno saobraćanje preko graničnih prelaza sa Hrvatskom.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova. 

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.  

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u mjestu Gornje Peulje, zbog deminiranja terena od 08 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-15

Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

M-16 

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Jablanica-Mostar, zbog postavljanja zaštitne mreže od 08 do 17 sati saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave do 10 minuta.

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj se odvija preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije